Van'daki polislerin görev yeri değişikliği TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"İçişleri Bakanlığı'ndan 'polise sürgün'e yalanlama" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.


CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya, "Diyarbakırlı İşadamı Mehmet Ali Altındağ'ın, Van Adliyesi'ne girerken silahına el koyan 3 polis memurunun görev yerlerinin değiştirildiği iddiası doğru mu?" diye sordu.

Şimşek, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Altındağ'ın, ifade vermek için gittiği Van Adliyesi'nde görevli polislerin ruhsat tarihi geçmiş tabancasına el koymaları üzerine, Abdülkadir Aksu'yu arayarak bu polisleri şikayet ettiği yönündeki haberlerin doğru olup olmadığını öğrenmek istedi. Şimşek, önergesinde şu soruları yöneltti:

"Sizden kendisi, şirketleri ve yakınlarıyla ilgili başka kişisel talepleri olmuş mudur? Sizi araması üzerine, Van Valisi veya Emniyet Müdürü ile konuya ilişkin görüşme yaptığınız iddiaları doğru mudur?

Bu kişinin, TBMM Şemdinli Olaylarını Araştırma Komisyonu'nda komutanlarımıza yönelik ağır suçlamalarla dolu ifadesi söz konusu iken, sahibi olduğu Söz TV'ye Kürtçe yayın izninin verilmiş olmasını, Türkiye'nin bütünlüğü, güvenliği ve iç barışı açısından doğru buluyor musunuz?

Mehmet Ali Altındağ'ın Van Adliyesi'ne girerken silahına el koyan 3 polis memuru kimlerdir ve görev yerlerinin değiştirildiği iddiası doğru mudur? Bu polislerimiz şu anda nerede görev yapmaktadır?

Hukukun üstünlüğü ilkesine yemin etmiş bir İçişleri Bakanı olarak, kanun önünde herkesin eşit olduğunun anayasal güvence altına alındığı ülkemizde, hemşehrilerinizin sizi araması üzerine, polisler üzerinde baskı kurmanız, onların görev yerini değiştirmeniz, sizin hukuksuzluğa, ayrımcılığa göz yumduğunuz, emrinizde çalışan polislerin de göz yummasını istediğinizin bir göstergesi değil midir?"

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN AÇTIĞI İHALE

Berhan Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu başka bir soru önergesinde de bakanlığın, 15-17 Kasım'da yapılacak Dünya Sağlık Örgütü Obezite ile Mücadele Bakanlar Konferansı organizasyonu hizmeti alınması için ihaleye çıktığını kaydetti.

CHP'li Şimşek, önergesinde şu soruları sordu:

"İhaleye katılacak şirketlerden, IAPCO (Uluslararası Profesyonel Kongre Organizatörleri Birliği) ve ICCA'dan (Uluslararası Kongre ve Konferans Birliği) herhangi birine üye olma şartı aranmasının gerekçesi nedir?

Daha önce düzenlediğiniz hangi organizasyonlar için isteklilerden bu uluslararası örgütlere üye olma şartı aradınız?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber